och vart har vi varit idag....

japp det blev en promenad idag också! det här är ju det bästa med att vara långledig....att man kan kolla in olika strövområden och så åka dit och gå lite. Idag blev det ett mycket hemligt område....kolla bara! :-)
Oj bäst att gömma sig!
Kan säga så mycket som att vi var ute vid kustbandet! Kolla in denna solnedgången så förstår ni att västkusten inte är så dumt!!!

Till slut vill jag önska alla ett riktigt gott nytt år och se nu till att vara snälla mot varandra!
Jag hoppas vi kommer att ha massor av kul 2009....jag vet en sak som kommer att bli kul, hoppas jag! :-)

Gott nytt år!

Ny promenad!

Det blev en fin promenad idag också! Den här gången blev det inte skogen utan havsnära promenad. Jag önskar verkligen att jag vore bra på att fotografera för det var så fint....massa rimfrost och vackra vyer ut över havet.
VI hade blåbärssoppa och ostmacka med oss så efter en runda där vi bland annat tittade på en 18 meter djup jättegryta, ja nu var grytan full i vatten men det stod att den var 18 meter djup, så satt vi och fikade och tittade ut över havet!

Visst är det fint!


Ja och nu är jag i full gång med nyårssorbén hoppas den blir god! Den ser snygg ut i alla fall.....

Nyårsmenyn är färdig!

Japp då har vi handlat skumpa och bestämt menyn. Den blir följande:

Krustader med skaldjursfyllning

Gordon bleu med hasselbackspotatis

Sorbet på passionsfrukt och Campari

Vad tror ni om det? Jag tror det kommer att funka!

Skumpan!

Skogspromenad!

Så kom vi då iväg på vår promenad på Herrestadsfjället, det var bara tvunget för dagen var ju så fin, så här kunde man inte känna efter med varken snuva eller huvudvärk,,,,det finns ju både piller och spray för sådant!
Det blev en kanonpromenad och faktiskt sprang inte Zorro ifrån oss en enda gång. Det är så kul att se honom när han springer lös, man riktigt ser hur glad han är, öronen flaxar och han skuttar över stubbar och ljungplantor!
Vi bestämde oss för att gå till Kärrestugan, en lagom promenad. På vägen passerade vi några småsjöar och det var faktiskt folk ute och åkte skridskor, lite scary tycker jag speciellt som man hörde hur det sjöng i hela isen, men den var ca 5cm tjock o det räcker påstods det.....vi höll oss dock på land och väl framme vid stugan blev det lite pepparkakor och varm glögg, MYSIGT!!

Visst är det fint?

Glögg och pepparkakor


Kärrestugan mitt ute i ödemarken!

Lugnet har lagt sig!

Visst är det väl himla kul med julen men också så här dagarna efter när man inte har en massa måsten längre utan man kan slappa och ta det lugnt, tyvärr har min näsa och mitt huvud fått för sig att bråka lite så jag känner mig ganska hängig faktiskt men det har inte hindrat oss ifrån att ta en lång och skön promenad med Zorro, fast nu känner jag mig ganska sliten. Det är precis som om kroppen har väntat på ledighet för att bryta ihop! :-)
Ja det är ju i alla fall skönt att man inte behöver gå upp tidigt och till jobbet utan kan ligga där i sängen och tycka synd om sig själv!
För övrigt är jag jätteglad över mina julklappar och jag tror bestämt att jag ska låta er gissa på en sak.....vad tror ni detta är?

Vad kan detta vara?

Det är Magnus som har köpt denna grejen som han anser att mamma behöver! :-)

Nu är granen köpt!

Så är man med gran och i källaren sprider sig en god granlukt, en av de bästa lukter jag vet faktiskt!
Den står i källaren och acklimatiserar sig för naturligtvis blir den inte klädd förrän imorgon....det vet väl ALLA att man klär granen dan innan dopparedagen!
Nu bär det iväg på en liten klappjakt för tomten har inte riktigt köpt alla julklappar än.....MEN jag tycker inte att jag känner mig så stressad utan ganska lugn faktiskt!

Julgransmys!!

Fackeltåg och guiness rekord?

vi kom iväg på fackeltåg i alla fall och även om inte vädret var superbra så blev det mysigt ändå! Jag vet inte om det blev rekord men det var riktigt mycket folk som gick, visste inte att det var så mycket regler för sånt här men man fick inte gå i tåget utan fackla för då räknades det inte som rekord. Vi hade bara köpt två facklor så det blev för ulf att springa iväg och köpa två till, man vill ju inte sabba rekordförsöket!
Vi gick längs strandpromenaden och det var riktigt fint och se alla facklor som lös längs hela vägen.

Tänk att vi lyckades gå hela vägen utan att elda upp en enda människa!!!

Ernst vs Bruce Willis

Vilken kväll det kommer att bli! Först klockan 20.00 kommer Ernst och julpysslar och är tydligen på en jättefin gård med massa snö utanför och allt är så där perfekt juligt OCH om man sedan inte fått nog av machomän så kommer Bruce Willis direkt efter.....ja det kan ju nästan bli för mycket av det goda!!!
Vilken tur att de i alla fall kommer efter varandra så att man inte måste välja!
Än så länge så verkar det också vara tur med min hälsa för jag känner mig fortfarande helt ok och har till och med fått handlat några julklappar idag. Var i city och det var inte alls speciellt mycket folk och nästan inga köer. Det finns klara fördelar med city jämfört med Torp, synd bara att inte allt finns här utan att man måste ta sig till Torp också, men det får bli imorgon....eller någon annan dag!
I år har vi bestämt oss för att handla det mesta av maten av en lokal charkaffär och det känns bra.....hoppas bara han har lite kvar till oss när vi kommer för man fick inte beställa av han för han hade redan för många beställningar så det gäller att komma dit i tid på måndag.
Snart är det dags för fackeltåg, får hoppas att facklorna lyser för det blåser ganska rejält här idag men det regnar inte just nu i alla fall!


Ja vem föredrar ni?


Sex vitpepparkorn....

och en massa tur ska se till att jag inte får magsjuka nu precis innan jul!
NU är den nämligen på gång in på företaget och den drar med sig den ene efter den andre och jag VILL inte bli sjuk! Det värsta är ju också att man blir inbillningssjuk, eller ja det blir jag i alla fall.....har jag inte lite ont i magen? känns det inte konstigt? Tur att man har dundermedicin! :-) Sex stycken hela vitpepparkorn som man sväljer en gång om dagen håller, förhoppningsvis, vinterkräksjukan borta.
I morgon ska familjen gå fackeltåg i Uddevalla ute på strandpromenaden, tror att det kan bli mysigt! Det är kl 16 och det ska försökas sätta något slags rekord med antal facklor i ett och samma tåg o det kanske inte är så viktigt men jag tycker det verkar mysigt att man går i mörkret med facklor och så är det fika vid Gustavsberg. Det kan bli riktigt mysigt om vädret är lite vintrigt!
Ska försöka återkomma med lite bilder, ha det bra!!!

Julefrid?

Känner ni att ni börjar stressa lite? Att det börjar snurra så där i huvudet angående allt som ska göras och som man inte har börjat med än.
Ja lite så har jag börjat känna men jag tänkte försöka strunta i det i år, tror ni det funkar?
Igår gjorde vi lite julkort i alla fall, tvingade två tonårskillar att sitta och rita o klistra fina bilder på pappersark, det är inte illa va? Engagemanget var olika stort o det fanns en som kanske tyckte att sms var roligare än tomteluvor och glitterpennor! :-)
ja och nu ska ju korten iväg också och jag har lite för mig att det ska ske idag MEN inte kan väl posten strunta i MINA julkort?
Nä vet ni snart är det en lång julledighet på gång och jag ska vara ledig och få träffa barnen och sambo o förhoppningsvis ta långa promenader ( eller skidturer) på dagarna, inte kan lite stress innan dämpa denna förväntan! Jag gillar jul o det tänker jag fortsätta med!
För vet ni......livet är för kort för att sura!!!!

Julbord nummer 1

ja då har man fått i sig ett julbord och oj vilket julbord sedan.....det var riktigt bra! Vi var 14 st som åkte till Bokenäs för att äta julbord tillsammans. Jag som i vanliga fall inte gillar sill men som ändå brukar träna för det är ju ändå vuxet att gilla sill fick den här gången i mig flera sorter och jag gillade dem....tacka vet jag sill istället för sushi!!! :-)
Det var blåbärssill, göteborgssill, aioli strömming och massa andra goda sortet.
När vi åkte hem var jag så mätt så egentligen skulle det ju bara ha blivit raka vägen hem till soffan MEN strong som man är och på gränsen till träningsnarkoman blev det ett styrka medelpass....behöver jag säga att det var svårt att ligga på mage!!!

Lite glögg innan själva julbordet!

Magnus och Johannes verkar gilla läget!
Två glada och otroligt "knäppa" killar!

Jag och Ulf börjar bli mätta o goa
Börjar vi se lite mätta ut?

Mellanhålspepparkakor och sushi

.....ja inte på en och samma gång men ändå!!!
Fredagar är ju dagar man ser fram emot och naturligtvis även denne, särskilt som vi kommit överrens om på jobbrummet att vi skulle ha med oss pepparkakor och glögg. Det är alltid mysigt attt ha en liten tradition på rummet så här i juletider, Jörgen var först ut så på morgonen luktade det glögg när man kom till jobbet och på en tallrik låg det pepparkakor, hemlagade pepparkakor.....men vänta nu hur såg de ut????

Detta var väl inga fina hjärtan och grisar.....nä det var mellanrummen MELLAN hjärtana och grisarna, behöves det mer förklaring än att Jörgen är en nördig och rationell ingenjör? :-) ja de smakade i alla fall väldigt bra så jag tackar Jörgen för denna tidiga fredagsfika!!!
Ja nu var väl dagens överraskningar över , men icke!!!! Helena och Johanna hade fått för sig att deras RÖDA sida (återigen har det med kursen vi gick) skulle ta stor plats idag och kom helt enkelt in och berättade att idag skulle lunchen bestå av sushi. Jag gillar inte sushi!!!! Men det lyssnar inte en röd på utan det slutade med att jag satt där klockan tolv med en sushitallrik för mammor....det är en sushitallrik utan rå fisk och ja, gillar man ris och gurka så ÄLSKAR man detta!!! Kan man sedan få stoppa ner gurkan i sojasås ja då är det ju så fantastiskt så att man nästan kan äta detta varje dag!
Ja ja jag är ändå glad att de vill att jag ska vara med på detta och inte bara struntar i mig så tack för att ni orkar med en gammal tant! :-)

Inte alltid kul att vara Virre

Tänk att det ska vara så svårt att vara alla till lags?! Jag har ju varit på kurs o lärt känna mig själv lite och fått det till mig att jag är en sådan person som vill att alla ska må bra och att alla ska vara med. Jag har ju i och för sig varit klar över att jag är sådan men inte riktigt hur det kan bli fel....o fel kan det bli i alla fall om man har två olika "grupper" som ska göra olika saker o man vill vara med på båda.
Är det också så att den ena gruppen surar när jag betämmer mig för hur jag ska göra, ja då mår inte Virre alls bra.... så just nu mår inte jag bra utan känner mig nere o less på det mesta. Varför kan man inte bara få vara lycklig och ha det glatt med mycket kärlek o skratt? Det är ju så jag vill ha det. Ja ja livet går vidare och om jag inte har sabbat förtroendet hos Tomten så kanske han dyker upp med lite kärlek och värme i alla fall!!!
Tills dess ska min blåa sida fortsätta vara med mig och jag vill att folk ska gilla mig som jag är!!! :-)

RSS 2.0