Den långa färden

En sådan dag! Jag vet att det finns folk som tycker det är glassigt att åka på möten och prata med folk......hur glassigt kan det vara att åka nästan 50 mil för att sedan sitta på möte från 11.30 till 12.50 och sedan ha nästa möte 13.00 och då ska man ha hunnit äta? Inte glassigt och inte kul alls.....som tur var hade jag med mig mat men jag fick ju lov att ursäkta mig och berätta att jag har diabetes och jag måste faktiskt ha lite mat i mig och så fick jag sitta där på mötet och tugga så tyst jag kunde på mina salladsblad medans resten av gänget började mötet.....
Mötena ja, det första mötet där var jag den enda tjejen/tanten och det märks faktiskt. Även om jag oftast inte säger så mycket så spelar det ingen roll heller för OM jag säger något så är det ingen som lyssnar ändå! :-(
Hemfärden blev mycket lång och GPS´en tjatade om höger och vänster och 600 meter och visst löd jag men jag var så trött så jag vet nästan inte hur jag kom hem, MEN när jag kom hem stod maten på bordet och det fanns även två enorma paket!!!! Jag hade fått paket mitt på en helt vanlig tisdag och dessutom så nära jul.....oh vad glad jag blev! Vill ni veta vad det var i???
I det ena, som jag fick av Zorro, var det en ljusslinga att ha ute och i det andra var det.....ja det får ni se här

Tomten!!!

Helt plötsligt var jag pigg igen och nu har vi varit på en kall men fin promenad med Zorro och jag har tänt i kaminen så nu är den långa färden över och jag har kommit hem!!!! :-)

ps. inga paket idag heller.....

Julefrid.....

Jag har ett dilemma......jag måste komma på 8 små fina paket som inte får kosta mer än 20 kr styck o ska rymmas i en liten, liten ficka stor som en tändsticksask ungefär. Paketen ska vara roliga, fyndiga och dessutom passa till både tjejer och killar.....börjar ni förstå? Bara för att krångla till det lite till så får det inte vara badgrejer ( det finns vääääldigt många fina badkulor till bra pris och lagom storlek) och presenterna får inte köpas på ICA.
Jag har börjat kolla och letat men det blir inget köpt......och snart är det 1 december och då måste jag ha mina 8 paket färdiga och istoppade i adventskalendern, ooohhh.....just nu vet jag inte ens vad för färg jag ska ha på papperet eftersom Jörgen ska ha grönt papper "för det är det enda han har hemma". Jag vill ju ha grönt papper!!!!
Ok det är bara att ta tag i livet ge sig ut och leta leta leta.....kanske kan man handla klapparna på COOP :-)

Veckorapport

Detta har varit en väldigt lugn och skön vecka. Linus har praoveckor vilket gör att det är ett barn mindre att tjata om läxor med.....för är det något som vi tjatar om i min familj så är det läxläsning! Jag kan bara inte släppa kontrollen och låta dem ta eget ansvar för sina läxor och prov. Det går inte utan jag måste vara där och tjata och förhöra, vilket leder till att jag blir grinig och förtvivlad när jag inte tycker att de kan sina uppgifter så bra som jag tänkt mig och barnen blir griniga och trötta på sin mamma som bara gnäller.....MEN denna veckan har det alltså bara varit en att tjata på.
Linus har alltså prao och det har han på Sportavdelningen på Bohusläningen och det är tydligen väldigt kul! Han glömmer nästan av att vara trotsig tonåring på kvällarna för att han är på så gott humör efter dagens prao, ja lite retigare på brorsan är han nog för det är väl så att på tidningen kan man ju inte retas så mycket som man gör i skolans värld.
Jag tackar Bohusläningens sportavdelning för att ha bidragit till veckofriden!
Fredag innebär mys och idag blir det.......revben och det ska vara hemmagjorda! Det ska bli skönt att bara träffas, äta och kolla på Idol, men imorgon tror jag bestämt att jag måste tjata lite igen, för visst borde Linus plugga lite musik och hemkunskap, han har ju ändå prov vecka 49 och det är ju snart!!! :-)

En otroligt rörd o stolt mamma!

ja alltså detta blir bara en liten liten kommentar och som säkert kan uppfattas som jobbig och störande men idag var jag så glad för Mannes skull....alltså det var slutspel i Uddevallakannan och Mannes lag vann första matchen ganska enkelt mot Ljungskile (Manne gjorde 2-0 målet och det var ju jättekul). Så gick vi hem och åt frukost och vandrade tillbaka för att se den matchen som vi visste var avgörande för om de skulle gå till semi eller inte, matchen mot IFK Uddevalla, matchen som alltid är jobbig för det ligger så mycket strid o derby i de matcherna. läget var så att IFK bara spelat 0-0 mot LSK vilket innebar att det skulle räcka med oavgjort för våra killar för att för första gången gå till semi.....och vad händer jo IKO lägger sig nästan enbart på försvar och hur bra brukar det funka?
En mamma som jag mår inte bra av sådant....och så plötsligt händer det, Manne får bollen och springer och hans blick säger att nu ska det bli mål....och det blir det!!!!!!
Manne springer direkt för att byta och en mamma bredvid mig säger att han blev ju skadad han gråter ju......men jag vet.....detta är antagligen hans största upplevelse hittills i fotbollsvärlden och de tårarna som kommer är glädjetårar och då snackar vi inte de tårarna som rinner ner för mina kinder utan faktiskt de som kommer på Manne.
Du min käre goe kille, oj vad du har kämpat för den stunden och oj vad jag unnar dig den......glöm den inte utan ta med dig den de dagar när livet inte är fullt så glatt.

Manne i sin favorit klädsel!

Det närmar sig helg...

Vilken kväll det blev igår, ja först på dagen fick vi reda på att IKEA tänker etablera sig i Uddevalla, på Torp-området. Det är ju ett otroligt lyft för Uddevalla så det är bara att tacka Ingvar för det beslutet!!
Sedan på kvällen bar det av till Östraboteatern och Jonas Gardell med sin show, Tillfällig gäst i ditt liv.
Jag vet ju att det finns många som tycker att Jonas Gardell bara är en vimsig, fjollig bög MEN så fel de har....önskar verkligen att dessa människor som tycker så skulle "offra" tid och pengar på en biljett och gå och se honom. Han kan få mig och skratta så att jag får ont i magen, han kan få mig att itta helt stilla och tyst med tårarna rinnande ut efter kinderna och han kan få mig att göra ljud och sjunga högt. Inte många klarar allt detta på två timmar det kan jag lova er!!!
Testa honom någon gång!!

Nu är det snart helg och det känns skönt, imorgon blir det fotboll, eftersom Mannes lag har gått vidare i Uddevallakannan ( heja på nu!!!) och så blir det middag på kvällen med goda vänner, finns ju alla förutsättningar för en bra helg! :-)

Papphammar

I går hamnade jag som vanligt i soffan och av en händelse var det SVT 2 som var på, den kanalen hör inte till vanligheterna att jag tittar på. Nu var det dock en intervju med Gösta Ekman och naturligtvis dök Papphammar upp....alltså varför sänds inte den gubben lite oftare mellan programmen? i går var det en 59 sekunder lång snutt som hette "Ta säden dit man kommer" och hur kul kan det bli? Jo, JÄTTEKUL!
så idag sökte jag på nätet för att kunna köpa en Papphammar-DVD, men till min stora sorg görs inga sådana längre.
Ja ja som tur är finns ju YouTube....
I kväll blir det Jonas Gardell på Östraboteatern, det blir tredje gången jag ser honom och jag är säker på att jag kommer att få en mycket trevlig kväll med mycket skratt och många tänkvärda ord!

Snö?!

Som vanligt efter middagen var det dags att gå en promenad med Zorro och visst var det lite snö på backen men oerhört lite och inte var det kallt heller, så vi begav oss till ett motionsspår för att Zorro skulle få springa lös.
På fötterna fanns det gympaskor för något annat behövdes ju inte......
image3

Jaha vad är det som händer? Vi åker några kilometer och landskapet förvandlas till värsta alperna!!! Det var säkert 1dm snö och det bara vräkte ner.
Jaha där gick vi i våra lågskor och var i alla fall nöjda med att vi tagit på oss mössa och vantar och när vi väl kommit över chocken så var det faktiskt väldigt vackert.
Ja så kan det vara en helt vanlig tisdagskväll i mystiska, vackra Uddevalla! :-)

Frissan

Idag kl 19 är det dags att få en ny frisyr och när det gäller mig så kan det bli vad som helst.....vet inte hur många gånger jag har fått frågor från folk som undrar vad mina barn tycker om att ha en mamma med orange hår och ja vad ska jag svara, de är väl vana antar jag!
Ja hur ska det bli idag då? Vet inte och så är det nästan jämt. Jag går till Helle, som min frisör heter, och säger.
 -Gör något kul! ja sedan blir det som det blir.....
.....om det har blivit rätt ok får ni kanske se resultatet senare!

En helt vanlig lördag i mitt liv

Jaha nu var det lördag o det är något visst med det. Skönt att få sova länge och äta en mysig frukost tillsammans med resten av familjen.
ja just idag har det kanske inte varit en helt vanlig lördag för det var premiär för oss att spela badminton. en dryg timme blev det och massor av skratt och arga utbrott.....det finns nämligen några i familjen som är lite tävlingsinriktade och då är det kanske inte så kul att förlora mot MAMMA!!! :-)
( det blir nog bättre Manne....)
Efter en snabb fika så tog jag en långpromenad med Zorro och det var så himla skönt. Fina färger och vindstilla i skogen. Riktigt bra!
resten av dagen kommer att gå i fotbollens tecken eftersom Linus ska spela Uddevallakannan idag. Kanske kan man tycka att tiden är så där, eller vad tycks om att sista matchen går 22.53....men visst är väl det en bra lördagskvällsunderhållning!!!


image2

Zorro med matte på skogspromenad


Det får ta sin tid det här....

....ja det här med att vänja sig vid att vara en bloggers (heter det så?). det hela kommer inte naturligt för en 41 års tant, som faktiskt växte upp på den tiden när man hade brevvänner och det häftigaste som fanns i TV-spels världen var två pinnar som gick upp o ner på TV-skärmen och som antingen var tennis eller hockey. jag hade ett sådant TV-spel o därför var jag lite poppis ett tag för det var ju så himla fräckt!!!
proffsbloggarna som jag lyssnar på ibland säger att det gäller att skriva så att folk blir lagom provocerade så att man får många kommentarer....vad ska man skriva då? Att Marie är en skönsjungande tråkmåns i idoltävlingen? nä det kan väl inte uppröra någon....och varför ska jag uppröra någon förresten, nä vet ni vad, jag vet vad jag ska göra. Jag ska berömma.....berömma Ulf som när jag kom hem efter att ha varit ute och gått med Zorro och hämtat Manne från fotbollsträningen, hade tagit hand om en enorm tvätt!!! det är kärlek det....TACK!!!

nu känner jag mig mogen....

hej hopp, nu är jag igång.....har läst så många bloggar nu så att jag till sist har blivit tvungen att testa själv! det kan ju inte bli mer än fel?
kan Magnus Uggla blogga så måste jag också klara detta....ja ja detta får vara min debuttext o sedan får vi se vad som händer....

RSS 2.0