Summering!

Tänk egentligen när man går hemma och har ledigt en massa dagar, då bloggar man inte alls. Det är som om kroppen behöver vara ifrån datorn ett tag. Jag har inte ens varit inne på nätet, men nu kan jag i alla fall kosta på mig en summering av alla juldagarna.
Det har var en bra jul!  ( Den summeringen gick ju fort!!! :-))
Fast något som jag är gott trött på så är det regnandet, så därför idag, när vi äntligen fick masat oss upp och insåg att det var sol ute blev det en riktig långpromenad längs strandpromenaden.
Jag tror att nästan hela Uddevalla hade samma behov som vi för det var fullt med folk som promenerade och en massa hundar som gjorde att Zorro hade fullt upp med att försöka skrämma livet ur så många som möjligt.....han är en hemsk liten terrier ibland.....
Julen ja....den är över och jag tror att vi alla i familjen är glada och nöjda med presenterna och nu har vi en massa kul att se fram emot under året, en av presenterna vi gav varandra var nämligen en resa till London på påsklovet, så det kan man ju gå och fantisera lite om och liksom se fram emot och dessutom har vi ju också Springsteen i juli. Där funderar vi just nu på om vi ska ta in på hotell så att man kan unna sig något gott att dricka innan konserten, ingen dum idé va?
Tänker jag ha något nyårslöfte?
Nä, jag tror inte det.....har en del funderingar inom mig som jag kanske ska försöka hålla, men inget som jag vill basunera ut utan vi får se hur det kommer att gå!
Ja och så var det bara kvar att önska er alla ett riktigt gott nytt år.....alla goa mysiga människor som jag gillar så mycket och som ger mig så många glada stunder......ha det riktigt bra och stor nyårskram på er!!!!!

utmaningar....

Har blivit utmanad av Johanna med en massa konstiga uppdrag och ett av dem är jättesvårt......så här lyder det.

Utmaningen:
Svara på frågorna nedan. Skriv sedan en kommentar hos mig när du har gjort det så jag får se.
Sen det viktigaste av allt, tagga 3+ andra.

Ja detta blir inte enkelt för jag har väldigt svårt att skriva om mig och mina ev. fördelar....men nu kör vi!

Mina svar:
Nämn tre inre egenskaper hos dig själv som du är nöjd med:

  • Jag är snäll
  • Jag är levnadspositiv
  • Jag hjälper gärna andra

Nämn tre yttre egenskaper som du är nöjd med hos dig själv:

  • Frisyren kan bli ok ibland
  • Mina ögon är också bra
  • nä det går inte med en sak till....

 Nämn tre saker du är stolt över att ha gjort.

  • Jag är stolt över att jag har fött två goa barn.
  • Jag är stolt över att jag orkar vara en tjatmamma och dra fram barnen till framgång (förhoppningsvis)
  • Jag är stolt över att ha klarat av många tråkiga saker på ganska kort tid

Nämn tre egenskaper som du tror att andra uppskattar hos dig:

  • Jag tror att de tycker att jag är glad och positiv.
  • Jag tror att de tycker att jag ställer upp när det behövs.
  • Jag tror att de gillar min konstiga humor

Nämn tre saker du är bra på:

  • Jag är bra på peppning.
  • Jag är bra på veckoplanering i hemmet
  • Jag är bra på att berömma

Jaha det gick ju faktiskt att få till en lista även om det var jobbigt.....

om jag nu inte bloggar innan jul så vill jag verkligen önska alla goa människor

En God Jul!!!
image13


Pyssel

Så har snart den här helgen gått och det går så fort men det har varit en bra helg. Vi har precis kommit från Torp och faktiskt fått med oss en hel del klappar hem, helt otroligt för det brukar vara ett riktigt trauma att handla julklappar och särskilt ihop med Ulf, för han lyckas få ont i ryggen samtidigt som dörrarna in till Torp öppnas.....märkligt det där!!! :-)
I går var vi lite pyssliga bakade pepparkakor och kola.....jag brukar aldrig göra kola för den vill inte bli kolig MEN Ulf har mer tålamod än mig så den där halvtimmen som det ska ta att koka kolan blev nästan två timmar men då blev den bra och god! Ulf fick nämligen väldig lust att baka just den här kolan efter det att han sett på ett program på tv´n med någon snygg tjej som bakade denna gudomligt goda kola.....hi hi hi så lätt går det att få honom att baka.
Pepparkakorna blev också riktigt bra i år, lättbakade och goda, så är inte fallet alltid när Veronica gör deg......ett år gick det nästan inte att få ut degen alls.....MEN i år blev de jättegoda!!!
 
Fina kakor!!


Ulfs kolor.

VÄNTANS TID!

Så har då helgen varit som har inneburit att mitt hem har lysts upp. Det finns stakar och stjärnor i alla fönster och runt ytterdörren lyser det också en ljusslinga. Det är riktigt mysigt tycker jag. För övrigt tycker jag att det var för mycket regn den här helgen, speciellt när man står i skogen och väntar på sin hund som har fått för sig att driva efter rådjur och man känner hur det börjar soppra in regn lite varstans. Kom det någon hund då? Nä, svärfar ringde och berättade att Zorro satt i deras kök nytorkad och fin....
Skulle varit och lyssnat på Jörgen också när han sjöng i Vänersborgs kyrka, inte så mycket för sången kanske utan mer för att han skröt med att han sjunger en slutkläm i 116 decibel.....inte illa, men tyvärr blev det för mycket pyssel hemma för att det skulle hinnas med.
Nu är det ny vecka och den börjar sådär.....jag ska till doktorn idag och jag gillar det inte. Vill inte bli kollad och undersökt men vet ju att jag måste. Ja ja det ska väl gå det också, hoppas jag......


Glömde ju nästan bort att berätta vad jag fick i vår kalender som vi har här på jobbet. Jag fick Jörgens paket idag och där fanns det alla kryddor som man behöver för att baka pepparkakor, så nu får det bli bak i helgen! Tack Jörgen! :-)

RSS 2.0