Finns det verkligen fisk i denna sjön?

ja det är en fråga man kan fråga.....vi vaknade och det var ju ett otroligt fint väder så vi bestämde oss för att åka till Herrestadsfjället och fiska! vi handlade korv och kompletterade vår utrustning med diverse krokar o drag för här gällde det att vara komplett när all fisk skulle håvas in! :-)
vilken dag vi fick! vi köpte två fiskekort à 85 kr styck för vi ville ju inte vara olagliga (barn under 16 var gratis) och så handlade vi nog grejer för typ 150 kr men ni vet ädelfisk är dyrt....
fick vi någon fisk? Njae.....hade vi med oss allt hem? Njae.......lite spill får man räkna med...... tex när jag tyckte att jag fick till ett grymt kast o såg draget bara vina iväg i luften o det for o det for till jag märkte att både lina o drag hade lossnat....ok då var det färdigfiskat med det spöt och sedan fastnade ett drag för Ulf och ett för Magnus så det var ju i alla fall lättare att bära hem utrustningen!!!!
Men grillad korv blev det i alla fall och en perfekt dag i solen! Jag är helt nöjd med den lördagen! ( Jag gillar ju ändå inte fisk!!!!!)
Manne softar i solen
Manne är beredd.....


Nu är det bara att vänta....

ingen fisk men korv med bröd!
Tur att vi hade korv!

Fredag!!!

Här sitter jag på jobbet en fredagskväll när klockan är halv sex.....det brukar jag inte göra men idag finns det en anledning. Manne ska spela fotboll här i Trollhättan och då är det lika bra att stanna kvar och invänta denna spännande tillställning! :-)
Idag har vi varit hemma o grattat en arbetskollega som fyller 50, Grattis Gunnar! Detta innebar att lunchen blev lite konstig så nu känns magen lite oglad....den vill nog ha något annat än tårta, bulle och kokoskaka, så detta ställer stora krav på Linus och Ulf som är hemma och ska ha fredagsmyset klart när Magnus och jag dundrar in från en förhoppningsvis storseger....
Den här helgen vet jag annars inte vad vi ska göra men väldigt snart MÅSTE jag börja göra klart i mammas hus för nu är det faktiskt inte så långt kvar innan det ska bli ägarbyte.....kom igen nu Virre....
Ha en bra helg på er alla glada människor och heja Sverige, i år tar vi finnarna!!!

Tillbaka till verkligeheten.

jaha, tisdag och jag har klarat en hel arbetsdag och 3 timmar! :-) det är något konstigt det här med semester, varje år så är det lika dant....jag går ner mig helt enkelt!!!
det är grymt jobbigt att komma tillbaka och sätta sig framför datorn och försöka komma ihåg hur det var man gjorde för att komma in i datorn och hur det ska gå till att få procucerat något vettigt!
o vips så har första veckan gått och man kommer inte ihåg något annat än att man alltid har jobbat.....är det något konstigt med min hjärna? Korttidsminne?
idag börjar i alla fall Linus gymnasiet och Magnus högstadiet, båda lämnar Äsperödsskolan för nya äventyr. Jag hoppas så att det ska gå bra för dem och att det ska vara roligt!

Liten tur i vår natur!!! :-)

Idag kände jag bara att nu måste vi göra något, nu har jag bakat bullar och strukit en jättetvätt så det är dags att lämna väggarna lite. Fast det inte är jättefint väder begav vi oss till Fjällbacka och strosade omkring där....oj vad det märks att det är slut på högsemestern. Det var nästan inte en människa och alla affärer hade rea.
Vi åt och hade mysigt i alla fall och lyckades masa oss hela vägen upp i Kungsklyftan. Det är väl där Ronja Rövardotter är inspelat tror jag!?
Vi tar en liten paus!


Kungsklyftan

Blåsigt och mysigt i Fjällbacka!


Över för denna gången!

Jaha så var då sommarens alla fotbollscuper över och det har varit ett bra cupår.
P95 klarade inte riktigt av att ta hem Färgelanda Cup utan förlorade finalen mot ärkerivalerna IFK Uddevalla, men jag tycker att de närmar sig.....inte lika stor respekt för dem längre så förhoppningsvis kanske de snart lyckas besegra dem!
Den här veckan känns bara konstig....det är ju ändå 25% av semestern men det känns ändå så grymt nära till att man ska börja jobba igen......puh det är väl detta som kallas ångest... :-)
Ja ja jag vet ju att det kommer att funka för det har det ju gjort förr och kanske är det dags för semester snart igen, vecka 43 kanske? Höstlov.....och vem vet kanske kan man äntligen få se en bra fotbollsmatch  i ett annat land ( ja nu har jag ju bara sett bra lokal fotboll!! hi hi hi )
Så här glad är man när man kommit tvåa....NOT!!! :-)

Resultat

Jaha för er alla som gillar detta med fotboll och vill veta hur det går för min son och hans lag kan jag meddela att jag har varit uppe klockan 6.30 idag för att bege mig till Färgelanda! Ni förstår att jag gillar att kolla va, för i vanliga fall på semestern stigs det inte upp förrän efter 9......men det är ju så kul (som ni kan se i mitt förra inlägg! :-)).
Idag är jag betydligt lugnare och alltså fast, IKO redan vunnit sin grupp, åkte jag ändå upp för att se den sista gruppspelsmatchen......och JA det blev en seger till mot Säffle.
Detta innebär att IKO har två lag vidare till A-slutspel och 11.25 spelar Mannes lag mot Hemsjö IF.
Ni är alla välkomna till Högalid, fotbollsplanen i Färgelanda! För vad kan väl vara bättre än att stå ute i skogen och få användning fär både tjocka tröjan och regnjackan?
Heja på killar!!!
Peppning IKO P95

Cupirritation!! :-(

Alltså jag blir så trött ibland på alla föräldrar som gapar o skriker vid sidan av planen och som vet bäst och kan mest....just nu är det Cup i Färgelanda och det som gjorde mig mest sur var den sista matchen för dagen mot Ytterby IF. Oddevold har inkast och vi kastar till en helt fri kille och nästan alla otroligt duktiga Ytterbyföräldrar skriker OFFSIDE!!!!!, nu är det så att det kan inte vara offside på inkast MEN den lilla bagatellen hade de missat, sedan slår en av deras killar till en av våra i ansiktet med påföljd att vår kille blir gott sur och tykar sig och visst han borde fått gult kort och naturligtvis även ytterbykillen, vad händer? Vår kille blir utvisad och den andre får inte ens en tillsägelse och dessutom är det två föräldrar inne på planen och håller på att hoppa på vår kille. JAg köper att dommaren missade hela situationen MEN föräldrar, det är en 13-årig kille som ni säger väldigt elaka saker till och som efteråt sitter och gråter på grund av er......jag blir så sur. sådana föräldrar borde stanna hemma och titta på OS istället.....japp det var skönt att skriva av sig detta och nu hoppas jag att vi går ända till final och kanske möter Ytterby??? :-)

Trädgårdsarbete

Helt plötsligt dök det upp lite arbetslust ändå, den kom samtidigt som temperaturen blev lite mer normal....jag har verkligen inte rätt hytyp för att vara i solen!
Satt och tittade på hur trädgården såg ut och insåg att det var en hel del rabatter som skulle/borde se bättre ut.....så jag la fram ett litet förslag för Ulf på bästa Ernst-maner och vips bar det iväg till Nisses växter! :-)
Nu har vi alltså blivit med en rosenrabatt, det har jag aldrig haft förut och jag kan säga att det var en hel del jobb innan de stackars plantorna kom i backen också, mycket grävande och en massa liter vatten!

här kan ni se några av rosensorterna....
Visst är den här fin?


Den här heter Ingrid BErgman

RSS 2.0