Dagens ja kanske veckans skämt! :-)

" Vet ni varför göteborgaren inte uttalar R ´et i Tossdag?"
......
.......
......
????
?????
" Jo för han sparar det till Frrrrrrredag!!! ":-)

Är detta ett sånt skämt som blir bra när man skriver ned det? det kändes betydligt roligare när jag HÖRDE det....

Kanske dags att gå o lägga sig....

O medans jag bloggar....

....håller Ulf på o blir otroligt händig!!!
Här testas födelsedagspresenten och ev. kan det bli lite fasningar på våra nya skjutdörrar! Heja Ulf!
Tänk vad en fräs och en Ulf kan åstadkomma!!!! puss!

Live!!!

Jag är impad!

Utmaning....

.....var det i lördags på Friskis&Svettis och jag fick med mig Linus på detta. Utmaningen bestod av uppvärmning, 30 min spinning, 30 min KI-Box och 30 min Cirkelgym! JAg har aldrig prövat något av dessa aktiviteter så det var helt klart spännande. Spinningen var precis som jag trodde enormt tråkig MEN svetten bara rann så jag kan förstå att man går på det för att förbränna men kul var det inte! Efter en liten fruktstund var det dags för KI-box o det var betydligt roligare, framförallt är det ju alltid kul att få bråka med sonen.....eller nä det var det kanske inte för han var tyvärr klart starkare än jag och jag hade fullt sjå att hålla emot när slagen haglade. Till sist var det cirkelgymmet och det var helt klart bra, 25 stationer med övningar för alla muskler och så höll man på ca 1 min på varje station.
Ska jag gradera dessa övningarna så tror ja att gymmet var det som passade mig bäst följt ab boxning och sist spinning. En bra kombination är säkert cirkelgymmet ihop med vanliga jympingpass! De efterföljande dagarna har bidragit med ordentlig träningsvärk i armarna och de kommer från boxningen.....det var ju jobbigt att både slå o hålla emot.
Söndagens utmaning bestod i att försöka få min hjärna att fatta att min yngste son blivit en fjortis.....14!!! Lille Manne 14år.....GRATTIS världens bäste Magnus!!!! :-)

Grattis Magnus på födelsedagen!

Handledarkurs!

Nu börjar verkligen barnen bli stora för tydligen är de så stora att de nu ska ut i trafiken o köra BIL!!!
På min tid var det ju bara på med den gröna skylten och ut o köra men nu måste vi vuxna sitta på kurs för att få vara handledare, men jag får säga att jag tycker kursen var helt ok även om den gjorde att jag var tvungen att gå upp 7.30 på en lördag...
Anledningen till att den blev bra står nog läraren mycket för, för han hade ett gott humör och berättade många lustiga episoder ur hans vardag, fattar ni han kör med galningar varje dag!!!! Måste passa på att berätta en historia som han berättade. Han berättade den för att visa att det finns lite nya saker som ingår i utbildningen nämligen egna slutsatser, alltså efter en körning så ska man tänka på varför man gjorde som man gjorde och om det var bra eller dåligt......nåväl han berättade om en kille som inte hade kört så speciellt mycket men den här gången skulle han få köra lite mer själv på en lugn o fin gata utan att läraren sa till hela tiden vad han skulle göra för så långt hade han kommit så han skulle få prova detta och så skulle man då efteråt prata om val och metoder som eleven gjort under körningen.
Eleven börjar och starten går bra MEN han kör och kör och kör o han växlar aldrig utan han kör rejält fort på ettans växel, så fort att det börjar närma sig rött på varvräknaren och nu tänker läraren att nu kan jag nog inte vara tyst längre utan han skriker(för det låter så enormt mycket att det går inte att prata vanligt) att nu tror jag bestämt att du ska växla......ja just de ja säger eleven och får in tvåan och det bir ett litet skutt men allt går ganska bra, eleven känner ganska snart att det är nog dags att få in trean och han lyckas bra med det o läraren tänker att detta ska jag berömma efteråt vid analysen att han hörde att det var dags att byta växel. efter ett litet litet tag ( de är nu uppe i 50km/h) så börjar han återigen att ta i växelspaken och till sin fasa märker läraren att eleven försöker få in ettans växel men motorn är ju gjord så att den ska inte vilja ha ettans växel vid så höga hastigheter så läraren är inte så orolig MEN killen är stor o stark o vid tredje försöket lyckas han få i ettan!!! Det som händer är att säkerhetsbältena sträcks precis som vid en olycka och hela bilen hoppar, läraren säger att jag tror vi kör in till kanten och stannar här......
Jaha säger läraren nu ska vi utvärdera lite.....du körde väldigt länge på ettan....jo det blev ju lite för länge höll eleven med om, ja men sedan blev det ju bättre och du var duktig upp där till treans växel men vad hände då undrar läraren?
Jo säger eleven, jag kände att jag kört lite länge på treans växel så att det var dags för en annan men då visste jag in vilken jag skulle ta och då tänkte jag som så att ettans växel var det ju längesedan jag hade!!!!! :-)
Alltså tack gode gud för att jag sitter bakom en dator och drar lite streck för det där hade jag inte fixat.....MEN det var ju fantastiskt roligt att höra om det men tänk er att sitta bredvid och uppleva det live o dessutom veta att om en liten stund ska man ut med en elev igen!!! Puh.....
Ja nu har ni fått en liten historia direkt från det verkliga livet!!! Ha en bra lördag!


Info från rökhuset!

Tänkte bara hålla er uppdaterade.....jo då det luktar rejält med rök fortfarande fastän vi har en låtande sak stående som på något sätt drar åt sig röklukt ( det är något med kloridjoner o plus o minus o du vet allt det där man lärde sig på kemin)

magic box!

Vi har också beställt en ny ugn men jag vet inte riktigt när den kommer, men den kommer att bli bra. Det som man funderar på nu är hur man bygger in den för om man kollar lite på sånt här så får den inte stå för nära typ spånskivor men den gamla var ju intryckt rakt i ett skåp bestående av spånskivor och då var det proffs som hade gjort det?!! Det är då man blir så där fundersam....det kan nämligen bli varmt runt en ugn, nähä!!! :-)
Ja ja jag litar till 100% på att min käre sambo klurar ut hur man ska göra så att det blir bra och antagligen betydligt bättre än innan!
Nu är det dags att koka lite kaffe, Ulf är och ser på handboll, Kropps Damer kvalar för att hänga kvar i elitserien, och jag tror att han är fikasugen när han kommer hem. Ja jag är det i alla fall!!!
Ha en bra lille-lördag!

Het matlagning i köket! :-)

Jo visst är det trevligt ibland att laga het mat, men den här påskaftonen blev det kanske lite väl kul.....Janssonen och revbenen stod i ugnen o skulle alldeles strax vara klar. Det börjar ryka lite så jag tror att det är revbenen som har blivit lite för mörka så jag öppnar men nä de ser finfina ut o inte ryker det ifrån dem....det börjar ryka mer och dessutom luktar det rejält mycket......jag börjar surna till och undrar vad det är som ligger på ugnens botten och osar så jag ger upp och tänker att ja ja maten var väl klar då, stänger av ugnen MEN det bara ryker på....nu kommer resten av familjen och undrar om jag förstör revbenen. Kanse inte det bästa att säga till en mamma som tillbringat ganska läng tid i köket och absolut inte vill att det ska smaka illa. nä då säger jag allt är under kontroll jag vet bara inte varför det ryker så men det kommer snart att sluta för nu har jag stänkt av. Det öppnas dörrar och fönster o röken ligger som ett lock över hela huset men det slutar inte ryka från ugnen. Nu äter vi säger jag så har det säkert slutat snart när ugnen blivit kall ( ja det är vad jag hoppas i alla fall). All påskmat som vi har dukat upp med äts under ganska tråkig stund för lukten är verkligen ingen höjdare. Efter ett tag går jag ut för att kolla men nä då det ryker på, jag lutar mig ner o tittar in i ugnen och då brinner det!!!! Jag ber Ulf med lugn och fin stämma att komma till köket ( vill ju inte skapa panik) och säger att det brinner i ugnen och sedan i ett nafs förvandlas Ulf till brandman likt Nile City brandmännen och släcker elden som en riktig man!!! Puss på dig!
SÅ nu sitter vi här i ett hus som luktar pyton utan ugn men med en lagad spishäll och leter ny ugn.....jättekul utgift....MEN det hann aldrig börja brinna i sågspånet och det är bara ugnen som blivit förstörd, det kunde blivit mycket värre och imorgon ska vi få låna något elektroniskt som tar bort lukten så till slut blev det ju rätt bra!

Ja så här var det nästan......

På resande fot!

Jaha då har man för första gången verkligen VARIT i Tyskland, annars har vi åkt igenom eller mellanlandat bara för att vara på väg till något annat ställe. Jag gillade Tyskland, faktiskt, är lite förvånad  själv men den staden, Wismar, som vi bodde i var riktigt mysig och de utflykterna vi gjorde till Lübeck och Rostock var också bra! Det hela blev ju inte sämre av att vädret var strålande och våren hade kommit lite längre. Alltså en bra semester!!!
Nu mår man ju inte sämre hemma heller.....vädret är ju lysande och man har långhelg. Det är då det börjar rycka i de små gröna fingrarna så idag har det blivit trädgårdspyssel.....bra mycket roligare än det där som man kanske borde göra inomhus ( fick i alla fall bytt julgardinerna igår.....bra va? :-)).
Kan också berätta att inte en enda gång undrade någon vad det var för fyrbent varelse som vi hade i bilen så Zorro har inte behövt visa sitt pass.....



Vårt hotell i Wismar


Ser ni restaurangens namn?


Ett slott i Schwerin med stenmur runtom.

Japp det blev en kall öl också!


Förresten......
GLAD PÅSK PÅ ER ALLA TREVLIGA OCH GLADA MÄNNISKOR!! :-)

Passet klart!

Jaha så har han då sitt pass, Zorro! o vad det har kostat, ja inte i enorm smärta för han med två rabiessprutor utan också plånboken har fått känna av det. 2 sprutor ca 1100, blodprovet för att kolla om han hade tillräckligt med antikroppar, drygt 1000kr o nu till slut själva PASSET, 400 kr. Gäller det då för tid o evigheter......nä det gäller i ett (1) år!!!! ja vi kommer att få resa i år alltså för att få valuta, ha ha ha!
Ja det bär iväg redan på måndag, till Tyskland, och dit ska Zorro med! Vi kanske kan få lite vårvärme? Ska bli mysigt att vara med familjen och ha det bra i några dagar!


Zorros pass! Han hade lite svårt med "tassteckningen"!! :-)


Här kan man sätta in en bild om man vill...

RSS 2.0